Jen klid taťko Sarko....

Jen klid taťko Sarko....

Anotace: Pro francouzského prezidenta...

Jen klid taťko Sarko…

Ta komiksová postava z Paříže
má snad o nás opravdu strach
dělá si starosti o náš dvacetiletý absťák
musí nám to přece chybět
když nikdo neporadí
nevybleje moudra na zlatý podnos
neukáže kde je vpravo a kde vlevo
pan nacvičená opička gest
a my dětičky
už zase zlobíme…

Můžeš bejt klidnej
taťko Sarko
zlobí jenom jeden z nás
my už jsme hodní
sedíme u blikajících beden
a žereme co máme žrát
nevidíme dál
než přes pěnu věčnosti
toho svého chleba
tloustneme a říkáme
to je můj problém…

Můžeš bejt klidnej
taťko Sarko
jednou přijde čas
a zlobivý Václav
si nesedne na koně
ale půjde do penze
místo něho obsadí trůn
jiný mistr prezident
a vyleští podlahu
jako v té reklamě
která je přímo ze života
učí nás uklízet
stejně jako ty…
Autor Martin Vodňanský, 23.10.2009
Přečteno 292x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí