Stav duše

Stav duše

Anotace: Dnes už je pozdě, možná až zítra ...

Ta poslední slova se naplnila
když rodná vlast mě opustila.
Dnes moji zemi nespatřím
a jen očím svým odpouštím.

Oči mé,
plné soli,
pálí a bolí,
už se rozhodli !

Až se odcizíme
duši svou zaprodáme
pak nezbyde nic ...
... jen vina !

Jen ty pampelišky v polích nedozírných.

Až kulturu za blahobyt vyměníme,
králíci zválcují co zbyde,
znovu se v podzemí usadíme
na novou šanci čekajíce.

Ó jak je příjemné míti peníze !
Zní zase ze všech stran.
Jako prostředek, jako účel ?
Ne díky, zatím nestrádám !

A žádnou roli nechci hrát,
sem víc už nepatřím.
Opouštím svůj domov rád,
jinam zas táhnout dál a dál!
Autor Charlie Mero, 23.10.2009
Přečteno 252x
Tipy 1
Poslední tipující: lexus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí