Být tak čas

Být tak čas

Anotace: co z budoucnosti do minulosti kráčí...

Čas
ten čtvrtý rozměr hmoty
na kafe zítra večer přišel
rozvázané boty.

Lihový kahan hřál mu jeho dlaně
hodinky přesýpací čouhaly mu z torny
oči měl smutné, opřený o mé rámě
nechtěl už žít, dle časové normy.

Minulost je mu utajena
svůj život z budoucnosti měří
zrozený v smrti vesmíru, nazpět kráčí poutí
do horké rakve vteřin, kde Velký třesk leží.

Nabíd mi v dlani staré Čajky
nemuset chodit nikdy spát
sbalený prostor do věčnosti, hřbet gravitace křivit
a minulosti vale dát.

(Slovo dalo slovo
tlapou třásla tlapa
z chlapa se stal Čas
a Čas se změnil v chlapa.)

Tak on jsem dneska já
prasklo to na mě v plénu
ten čtvrtý rozměr hmoty, bez lidského snění
co žil dřív vaším časem, a proti času svému.

Jste všichni mými hosty
míjím vás…
cestou
do své minulosti…
Autor Buližník, 24.10.2009
Přečteno 284x
Tipy 4
Poslední tipující: Nút, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kuk doufám že už je dnes veseleji což takhle něco co zahřeje..

26.10.2009 09:50:00 | Nút

:-(...

25.10.2009 02:41:00 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí