Vize Dokonalosti

Vize Dokonalosti

Anotace: Je to dílo o touze překonat lidskou průměrnost a stát se něčím více.

V noci vidění jsem měl
V oparu skrytá vize
Samou dokonalost jsem zřel
Svět bez nejmenší krize

Lůza ubohá se zas opět zmítá
Ve smradlavých zvratkách lidství
Se svým osudem minulosti sžitá
Tak jako synové děvky lstiví

Tak Nietzsche jasně pravil
Zvony zvoní věčnému návratu
Když nadčlověk úsvit zdravil
a překonaný most strádal za strátu

Most je naše plémě
Překonat ho chce svět
Zaseto jest touhy sémě
Slabost je pro budoucnost vřed...
Autor MRAKOMOR, 22.11.2005
Přečteno 296x
Tipy 2
Poslední tipující: Pohjolanka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vaše básničky jsou nádherné,díky za pěkný zážitek...

20.12.2006 19:40:00 | laura3

zvláštní, jsou tak realistický, a neuvěřitelný zárověn, prostě se mi tvoje dílka fakt moc líbí

26.08.2006 10:33:00 | Dešťová.kapka

Být něco víc a svou malost mít, jako závaží, co na každém kroku překáží...

23.11.2005 09:01:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí