Elixír života

Elixír života

Anotace: krátká báseň vzniklá z chvilkového chmuru... ...ostatně jako každá z mých...

Až pochopí,
ten s mocí,
až den se snoubí s nocí,
že nic nezbylo,
že je život v závěru,
že odsud již není úniku,
Maxwell zavřel závoru,
není pomoci bez triku,
bez triku v rukávu,
nemyslet na zprávu,
co přišla poštou včera,
než jsi šel spát,
na zprávu,
co bude ti v hlavě znít,
jak statisíce kanonád.
Na zprávu co tě nenechá na pokoji,
na zprávu,
před níž ničí nervy neobstojí,.
Sadám Husajn, Kim Čong Il,
stačí říci,
že jsi žil,
stačí to říci a pokoj máš,
ale na jak dlouho,
to nevíš,
s tím nic nenaděláš.
Čekat musíš,
kdy se entropie sníží,
kdy buňky z atomů zase povstanou,
čas nejistot se bude opakovat
a vzpomínky opětovně zhasnou únavou.
Autor BelikePoetomorrow, 25.10.2009
Přečteno 267x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, Lasska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezké... stačí říci, že žiješ s nadějí, chmury pryč!

25.10.2009 08:55:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí