VDĚK A SLZA

VDĚK A SLZA

Anotace: občas mě to prostě popadne a píšu

V zajetí svárů
Věčného boje
O kus místa
Na výsluní
Se orel s holubicí
Němě o oblohu
Dělí

Modrý papír bez mračen
Čeká na ty křídla
Perutí
Až vdechnou život
Výšinám
Z čisté víry v něj

Ať usnou hlavně zbraní
Ať v inkoustu
Se topí,najdou klid
Ať vzhlédnou
K rozlité modři,
Kde orel s holubicí
Splynou v záblesk
Ať myšlenku nezahubí
Zmar a suchý stesk

Konečky prstů
Snad na mžik oka
Stéká blahodárná
Řeka
Kéž uhasí tu žízeň
Mocným lokem
A napoví,
Že v lásce
Nenávist
Nastokrát
Je sokem

Stíny žen - intuicí
Mužův hlas -intelektem
V kříži zatínají vzdor
Však zajetí svárů
I mou báseň
Překryje
Tíže padlých slov
Na oltář mečů

Troufalec,
Co zvedá
Hozenou
Rukavici
Protipólů,křiku
Bitevních polí
Své duše
Ten pochopí snad
Ty dvě slova

Vděk a slza
Autor Art Brasi, 30.10.2004
Přečteno 491x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí