Ďáblova zahrada

Ďáblova zahrada

Anotace: I krása umí být zrádná

Ďáblova zahrada

Růže se zachvěly, když vítr je sváděl
Oči se zavřely, když vzýval tě ďábel
Snad z jeho chtíče ten nápad vzešel
Snad z nerozumu si do zahrady vešel

Tam co se růže před větrem chvěly
Tam co bez lidí ódy si pěly

Sklonil ses nad kvítkem
Krví tak rudým¨
Sklonil ses nad kvítkem
Dotykem hrubým
Urval si jej pro sebe

Zahrada ďáblova byla
Dlaň plná krve na tebe zbyla
Ač zničil si poupěti krásu dnes rozvitou
Květy si pomačkal a listy zlomil
Jen pro svou bolest slzy si ronil

Krev teče dlaní a vsaje tu do země
Krev teče dlaní skrz srdce z kamene
Zalíváš krví svou ty vražedné růže
Co člověk v zahradě nad ďábly zmůže?
Zahrada ďáblova směje se, směje
Zahrada ďáblova ódy zas pěje

Až příští budou v té zahradě stát
Až příští budou chtít zas do vázy brát
Tvé jméno zašeptá jedna z těch růží
Kořeny pohladí tvou mrtvou kůži
Autor Liwinka, 22.11.2005
Přečteno 546x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Dobrý nápad! Jen ten rým: ruže - kůže, ach jo! Hernajs, už jsem dnes někomu psala, ať ho nepoužívá...

23.11.2005 11:47:00 | Krtica

okouzlující souhra krásy, něhy ale i falše skryté za maskou růže.

22.11.2005 21:25:00 | Janika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí