Jsi si jistý?

Jsi si jistý?

Anotace: Větší dávka ironie, než by byla schopná slabší povaha unést.

Stát sama v prázdném pokoji
a svoje stíny nechat plout,
kdo se však strachu nebojí,
nemusí v hrůze ustrnout.

Ve tmě noční hledat svit,
když louč ti v srdci plane, pyšná
o Slunci jenom v touze snít,
to myšlenka je celkem hříšná.

V akvariu boha moří
hledáš v loďce papírové
straky se nikdy nepokoří,
z pokladny zmizí zářní dnové.

Hledat v obrazovém sále
sebe a svou pravou tvář,
naději máš v srdci stále
"zrcadlo přec není lhář"

Chceš najít první šedý vlas,
zatímco roky, týdny jdou
život si dělá blázny z nás,
máš hlavu celou šedivou.

Kdo stojí v prázdném pokoji
či je tibetský patriot
tak přiznat si snad nebojí,
že je to vážně idiot.
Autor Aren, 26.10.2009
Přečteno 462x
Tipy 4
Poslední tipující: Okřídlená Lištička, WAYWARD, hermiona_black
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"V akvariu boha moří" Tohle je podle mého gusta. Povedené ;)))

06.12.2009 22:05:00 | Okřídlená Lištička

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí