Jsem

Jsem

Anotace: Jsem kněz, který se ze svých hříchů zpovídá sám sobě. Jsem snílek, který nikdy nepřestane věřit. Jsem přesně to, co ty nejsi a protiklady se přitahují, mám to, co ty nemáš, takže to nenávidíš a miluješ právě proto, že bys to chtěl a nemáš to.

Jsem vévodkyně v korzetu
a hledám šlechtice s černým kloboukem.
Jsem kočka, co se stará jen o sebe,
a někdy se proto cítí osaměle.

Jsem tichý svědek všech zázraků světa,
který pláče štěstím bez jediného slova.

Jsem ztracená bytost,
co zabloudila ve tmě vlastní duše.
Jsem padlý básník
zavalený těžkou oponou deprese.

Jsem rentgenový paprsek,
co dohlédne až na dno tvé duše.
Jsem ta, co tě dostane zpátky do světla,
ale taky bych tě mohla pěkně vystrašit.

Jsem teplo dětí a všech,
co to potřebují.
Jsem lékař, co přikládá obvazy
a léčí rány na duši.
Jsem Ježíšova láska,
nesu na bedrech všechnu tíhu světa.

Jsem pomstychtivý had,
co každým uštknutím tráví sám sebe.
Jsem Stvořitel s barvami na rukách,
z Ničeho vytvářím Něco.
Jsem malé dítě,
co užasne nad prostou věcí.

Jsem kněz,
který se ze svých hříchů zpovídá sám sobě.
Jsem snílek,
který nikdy nepřestane věřit.

Jsem přesně to, co ty nejsi
a protiklady se přitahují,
mám to, co ty nemáš,
takže to nenávidíš a miluješ
právě proto, že bys to chtěl a nemáš to.
Autor Sightin, 28.10.2009
Přečteno 224x
Tipy 3
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, klinika
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí