U černé kočky

U černé kočky

Anotace: krčma?

Sbírka: 2009 Bláznivý snílek

Šenkýřka s úsměvem hosty vítá,
v krčmě U černé kočky.
Smyslně se směje a háže po nich očky,
hle! Už zase svítá.

Korbely plné piva zdobí mohutné stoly,
potulní rytíři zpívají melodie bitev.
Vzpomínky? Odlesky břitev?
Krvavé stopy smily opilecké bláboly.

Louče osvítili místnost temnou,
šenkýřka tančí smutkem opilá.
Stále tak čistá, stále tak milá,
kdysi bývala společnicí přitulnou.
Autor Satha, 29.10.2009
Přečteno 405x
Tipy 5
Poslední tipující: Květka Š., Kars, CORONATION
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí