Kdybych

Kdybych

Anotace: Plod šedi některých dnů

Kdybych bombou byl
A život se mi těžce žil
Jako se mi žije teď
Jednoduše bych se odpálil
A opustil tak tento svět

Kdybych broučkem byl,
Co život se mu znelíbil
Šel bych se hned
Postavit před
Vůz smrt kropící
A skrz svá očka slzící
Čekal bych na účinek jedu
Lahodného pesticidu

Kdybych vrbou byl,
Co smutek jí navštívil
Jakož i mým hostem je
Celý bych se vyvrátil,
Kořeny své vyrval ven
Z lůna matky jménem zem

Kdybych liškou byl
A stejně se provinil
Jako teď, kdy
Překročil jsem hranice
Sezval bych psy z okolí
A sám na sebe
Pořádal bych štvanice

Kdybych ježkem byl,
Co o vlastní bodliny se poranil
Ze spárů života bych
Svou duši vymanil
Své bříško jako hodovní stůl
Nabídl bych dravé zvěři
Já, jenž ze svých řad vybočil
Bych se ani přes ukrutnou bolest
do klubíčka nestočil

Kdybych tebou byl
A neměl mě rád jako
Já sebe nemám rád
vzal bych nůž, zbraň si nabil
našel bych mě a něžně zabil
Autor Pavel Kučera, 23.11.2005
Přečteno 418x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to napsany krasne. lidsky. znam ten pocit. sama zazivam neco podobneho

21.06.2006 13:58:00 | ruach

jo pavle já ti rozumím.mám podobný pocity a neprovedl jsem nic zlýho.je to cítit opravdovou člověčinou, no líbí se mi to. bude líp...

03.03.2006 14:47:00 | jirpa

To jsi udělal tolik zlého? nevěřím :o)

02.12.2005 21:15:00 | michala

No Pavle, děsně se nemáš rád, nauč se sebe milovat a skrze sebe, najdi krásný svět, pak i ona všemu bude rozumět. Napsal jsi to dobře.

23.11.2005 20:40:00 | Krtica

Je to zajímavé.

23.11.2005 17:43:00 | Blazius

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí