Náruč Zimy

Náruč Zimy

Anotace: ***

Obešla mě Zima,
naháněla husy
až mi naběhla husina.
*****
To jejich štěbetání
bylo něco jako prosby.
****
A já se otřásl.
***
Zima zaklepala na
dveře našeho domu.
Nedíval jsem se
tím směrem.
**
Raději jsem pomyslel
na teplý čaj
a duchnu
pod kterou
se zahrabu jako
zvířata, co přespávají
ve svých pelíšcích.
*
Pryč z náruče Zimy,
která ledově svírá
vše živé
a halí se
do bílého šatu
pod kterým
se skrývá
teplý čas.
Autor Tomáš Přidal, 30.10.2009
Přečteno 252x
Tipy 14
Poslední tipující: poustevník Jirka, Psavec, harmony, labuť, hašlerka, Jiparo, Květka Š., klinika, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná zimní ST

30.10.2009 18:42:00 | harmony

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí