Kyvadlo

Kyvadlo

Anotace: ***

Za okny vítr smutnou píseň zpívá
a stíny tančí tance dávných časů
tam a zpět kyvadlo líně se kývá
tam a zpět putuješ temnou řekou času

Tam a sem listí venku poletuje
sem a tam prádlo na zápraží vlá
jak metronom kyvadlo obří ukazuje
jak vrátný vteřiny liché počítá

Před krbem sedíš a dřevo suše praská
vzpomínky paží svou klepou na dveře
za okny šklebí se z tykve maska
vzpomínky klepou, kdo jim však otevře?

Tam a zpět kyvadlo líně se kývá
a listí marnosti venku poletuje
jako by tušilo, že oheň dohořívá
jako by tušilo, že vítr polevuje

Sám sedíš a víčka stíny ti těžknou
i dech se tišší v tu chvíli zdá
v zorničkách kyvadla dvě se ti lesknou
kolem jen ticho je, ticho a tma.

klep, klep.....otevřeš?
Autor had, 30.10.2009
Přečteno 263x
Tipy 2
Poslední tipující: Lioness
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí