LISABONSKÁ SAMOTA

LISABONSKÁ SAMOTA

Anotace: (Druhá moralita)

„Už mám rozplánováno až do konce listopadu –
ani jeden víkend volný. Tento se dostanu zadáčo
do Algarve, příští Alentejo…A jak přiletí přítel,
má známého ve Faru, budem cestovat.“

…mi bylo odpovězeno na otázku „jak se máš“.
Polští spolubydlící zas dennodenně o půl noci
vyráží s flaškou levného vína tančit lisabonskými
uličkami
(Bairo alto plné nadupaných barů)
Ne, ani tentokrát nejdu s váma, děkuji…
Co že dělám? Píšu básně. Směješ se, že tys něco
tak pošetilého dělal v pubertě?
Já se zas v pubertě vracela nad rány v rytmech
decibelů
To jsem si to ještě uměla užívat…
Dnes nesnesu ten pocit prázdna a tupé kocoviny pak –
. . .
Zatímco všichni se předhání kde byli
či kolik toho vypili
Básník se zavře do svého lisabonského pokojíčku
Už byl
na Cabo da Roca – nejzápadnějším bodu Evropy
´na konci světa´
už viděl
nekonečno –
Teď brázdí krajinami své zjitřené duše
a hodně píše
Občas si zajde k moři
Možná se upije
Možná se z toho zblázní
A možná se propíše až k moudrosti
(to by rád)
Nabrat síly ke ctnosti
jim jejich titěrné lidské bláhovosti
přát –
Autor Andrea Vatulíková, 31.10.2009
Přečteno 238x
Tipy 5
Poslední tipující: TERezicKA, mademoiselle secret, Zelená okurka, Zpátky
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

super PIP, to zní dobře

01.11.2009 14:49:00 | TERezicKA

ST("supertip"),blboune:-D

01.11.2009 13:17:00 | Andrea Vatulíková

a proč ne ty Lukášovi? -pro-tohle!!upřímnost je tvá jinakost mimo jiné:-)SP-pše se to tak:-)?T.V.(a)°er

01.11.2009 13:00:00 | TERezicKA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí