Námořník na souši

Námořník na souši

Anotace: Moře je námořníkův život

Sbírka: Myšlenky

Pomóct, volá námořník na souši,
je v tom až po uši,
v tekutém písku…
Chtěl najít lásku,
ale objevil jen záhubu a žel.
Vydal se z moře na pustý ostrov, šel a šel…
A najednou ztratil cestu zpět.

Pomóct, volá námořník na souši,
v suchém moři, kde vzduch jen hoří…
Slané kapky mořské vody, jaké asi jsou ??
Kdysi, kdysi dopadaly na tu tvář,
když houpalo se na vlnách
jeho srdce nesmělé…
A jeho oči byly páskou zastřené.

Pomóct, volá námořník na souši,
nikde žádná loď ani racek snad,
jen modrobílé cáry zůstaly ve větru vlát.
A z dáli srdce jeho
ozývá se šumění vln,
moře, to je ten ostrov, který hledal,
který ho z hlubin jeho citů volal.
Autor Le ver luisant, 31.10.2009
Přečteno 286x
Tipy 2
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí