Sielu

Sielu

Anotace: duše

Příroda umírá…
- ne, to se jen podzim halí
do tklivých nádechů,
a opuštění stromoví lidé
v očekávání melodického samhainu,
rozsvěcí plamínky,
prostírají z lásky svým zesnulým;

Z měděných pohárů
přetéká vína,
nedotčené boroví souzvučně praská
je konec období světla a hojnosti
jen hlahol prastarých tradic ožívá.

Vzývají majestátnosti slunce,
by z jara se zas vrátilo,
uctí jej obětí
prvního mláděte z každého vrhu,
věnečkem z jehličí,
mozolné ruce
zdobí jej skořicí, jablíčky, šípky a brusinkou.
Autor Montynka, 01.11.2009
Přečteno 265x
Tipy 5
Poslední tipující: jedam, Bíša, Kyle, Lady L
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdo po moudrosti touží
dokáže v pokoře naslouchat starcům
pokloní se v úctě předkům
zápálí jim na cestu oheň
a vzdá díky za vše co vykonaly..

01.11.2009 20:33:00 | Lady L

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí