Prorok

Prorok

Anotace: Menší literární experiment.

Veselá společnost
opojení
hašišový kouř
Ze všech světel světa zrození
Dokonale skleněný popel

Když jsme se vznesli
převrhly se všechny sklenice
Oceán piva v oparu kouře
cigaret

Veselá společnost míří
do věže paláce

Schodiště ze starých časů
točité jak šroubovice
Biologická architektura

V pokoji seděl prorok
Vznášel se
kázal
Odhalil nám budoucnost
pravdu

Z obrazu vystoupil spasitel
naše zvířecí těla
rozervala ho na krvavé kusy
a jedla

Potom však zapomněla

Kocovinu utopili jsme v kávě
Po první cigaretě
starý svět

Ospalá společnost hledá
proroka

Zaplivané schodiště rozpadlého domu
Temná místnost
se zašlým kobercem

Umírající postava s bledou tváří
otvírá ústa a slintá
Prská na nás
zmateně vykřikuje
padá na špinavou zem

Ještě jsme si kopli

Na obraz s Ježíšem
se nikdo ani nepodíval
Autor BaD, 02.11.2009
Přečteno 385x
Tipy 4
Poslední tipující: ilona, enigman, al-pacino
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí