u dušení...

u dušení...

Anotace: ostřím...

jeden mladý elév v rurbanu
s těsnou botou
snil svůj sen o budoucnu
jak se stane urbanistou...

naivista
co chtěl zvelebovat svět
ale nevšiml si
že jej pozoruje zvěd...

barbaři hlavolamů
rychle a tvrdě zakročili
porušils naše pravidla
člověka v rozletu umlčeli...

vzácná lidská schopnost
popírat očividné
opět zvítězila
a myšlenky pulzující tělem
začínajícího kata
ocitly se
ve slepém střívku...

zůstal sám odstřižený
v bezejmenném oddělení
a všichni kolem
poměřeni časem
dorostli do stejných výšin
ke krku...

v zoufalé tváři
místo pohlazení jasnovidce
mihlo se jen cosi mrazivého
to když černá bestie
vykonavatelka závětí
pokryla jeho bezhlavé srdce
další vrstvou ledové tříště
aby už nebylo žádné příště...

bušení ustalo
přestaly tlačit palce
jenom ticho se protáhlo
tělem jako zmije
a panuje...

možná se zeptáte
co se to stalo s lidmi?
ty ale ke svému panování nepotřebuje...
Autor enigman, 05.11.2009
Přečteno 269x
Tipy 38
Poslední tipující: Holis, Romana Šamanka Ladyloba, kuskus pruhovaná, LeeF, divoska_jaja, Zefi, isisleo, hašlerka, labuť, Lota, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Předposlední sloka sama o sobě si možná vede zajímavý soukromý život za zády autora ...

19.11.2009 03:08:00 | sveřep

přivedla mě k přemýšlení o smyslu své existence

ST

05.11.2009 18:44:00 | Mbonita

Opět kvalita.

05.11.2009 15:28:00 | Psavec

To Tvé přemýšlení kde se bere?
U krbu?
V práci?
Uvnitř duše?
Zajímavá dílka.....ST

05.11.2009 10:37:00 | Tanzania

pěkné ST

05.11.2009 10:13:00 | harmony

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí