POHÁDKA

POHÁDKA

Anotace: Jak starý král ke štěstí přišel.

Sbírka: Různé

POHÁDKA

Kdybych byla kouzelník
a měla bych tu moc,
vyčarovala bych všem dětem,
něco hezkoho pro radost,

Já to ale neumím,
je mi to moc líto,
tak je aspoň pohladím
a řeknu jim toto.

Za sedmero horami
byl malý hrad,
v něm král,
co byl starý a churavý,
princeznu by rád.

Nikde žádná nebyla,
tak byl pořád sám.
Jednou jedna zaklepala
a šla hnedka dál.

Král se tuze radoval,
že nebude už sám,
s princeznou se oženil,
já to říkám vám.
Autor Bomejka, 07.11.2009
Přečteno 258x
Tipy 4
Poslední tipující: Květka Š., Kars
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pak s pomocí princezny
se pan král uzdravil,
po vypití živé vody
zas mladíkem ten král byl.
Žili oba ve štěstí
strašnou spoustu let
a jestli nezemřeli
žijí ještě teď...

07.11.2009 09:27:00 | Květka Š.

Hezká básnička

07.11.2009 08:14:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí