MALÍŘ

MALÍŘ

Anotace: (Třetí příběh z hor)

Postavička žijící v laciném hotelovém pokojíčku
´romanticky´
mezi velkou postelí a svými plátny
Na umělce příliš vyvoněný
Jeho amatérské portréty
na umělecká díla příliš kýčovité
Portrétovaným do kterých se většinou zamiluje
nabízí vůni terpentýnu a svoji bídu
Na posteli mezi ženami knihy malířských technik
vidí se v genialitě nepochopených malířů
dávných generací
řeže si údy a nezřízeně pije
Co obrazů to zklamání z lásek
jen jeden nevydařené přátelství –

„Šel nadšeně pracovat ke koním
jenže realita nejsou kovbojské dětské sny
je starý což si teď přiznává
bolí ho celý člověk
místo malování a tvoření
kydá hnůj a ničí si již tak zlikvidované klouby
psychiku má na dně“

Jeden člověk by se znovu obětoval pro bláznivého umělce
„Nakonec mu zbudu jen já a alkohol, ale to nechci“
Ztratil přítele
co se do něj zamiloval
(a zrovna tuhle ženu)
na lásku nechce –
Autor Andrea Vatulíková, 08.11.2009
Přečteno 326x
Tipy 12
Poslední tipující: jedam, Divoženka1, Doradan, WAYWARD, Psavec, Romana Šamanka Ladyloba, Lukáš Rymeš, TERezicKA
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vzhledem tomu ,že hodnotím díla tak maj tip obě a ještě pár dalších a těším se na knížku která přibyde,zatím zbuduji knihovnu A.

11.11.2009 15:44:00 | Divoženka1

...obsahový ST

10.11.2009 10:47:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí