Ničema

Ničema

Anotace: Příčina smrti: poezie.

...

a mé chlípné rety
sají duši, kouř
přissáty na filtru
nebohé cigarety
a šedý mír podzimu
bronzových bříz, mrdá krajinu
zelených modřínů
a modrošedý obzor
páry hradu Točník
já posral jsem se dnes ve škole
včera o Rimbaudu četl jsem
a s cigaretou v zimě venku jsa
do Prahy odjet chtě
za bezdomovci
vzpomínaje za Zálužím ovci
touže věčné na kutě
žíti v možnostech těch nechci
nacházeje se ve psí
odmítnuvši rázně mé individuum
je toho příčinou, že existuje dům
s červenou střechou pyramidovitou
na nějž upírám zrak svůj
mně píše se dnes obzvlášť lehko
ač prsty zábnou
střeva slábnou
ó ctnostná dívko
tvé milé střívko
vyloučilo - mne
z naděje lásky
šílené - modrouskvoucí
srdce mé bylo tlukoucí
pro tebe, nyní aktuálně mrznoucí
jsem, pod stromem
na lavičce
cosi šíleného se blíží
ale neublíží
mi to - je to zemědělská mechanizace
a jede do práce
to je legrace!

už je mi dobře, síla v mých žilách,
krev a zpěv, vize děv-
ek a listy, měsíc, Pink Floydi
a plyn a z toho plyne
im-plikace zlo-čin bez-práví
já chci vše - a - vy
chaque jour le meme
problem - l'existence
et la décadence - merde!

merde! merde! merde!
hovno! hovno! hovno!
help me if you can
i'm feeling down
as you - můj věznitel
hey you! můj nepřítel
yes, you! můj trýznitel
stand up anybody!
money it's a hit
ty jsi to, you are it
ty jsi to, co
"muset najít smysl života"
jsem našel
pohozené
na chodbě
miuje, chtě víc
nevlastně však nic
ne, vlastně však nic
rub a líc
ona zatratíc
Autor ludmil, 10.11.2009
Přečteno 285x
Tipy 12
Poslední tipující: Koskenkorva, kravinec, René Vulkán, Psavec, hašlerka, PavelM, Monthy Tamah
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nebýt tam ten obrazní že kříž mrdá krajinu, dal bych asi ST za podivuhodnou překotnost a neobyčejná i vtipná spojení. Ale typ máš.

20.11.2009 20:51:00 | René Vulkán

st!

10.11.2009 21:53:00 | hašlerka

Není to jen tak ledajaké pohrávání si,... je to pravda.

10.11.2009 19:02:00 | ludmil

tak řemeslně je to velmi dobré, tom žádná, dobré pohrávání si s motivy...

10.11.2009 18:47:00 | Monthy Tamah

oceňuji dekadenci, multilingvismus, občas i hláskový sklad a rytmus, líbí se mi:-)

10.11.2009 18:34:00 | černý motýl tmy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí