Básníkům

Básníkům

Anotace: +++

Slova, slova, slova,
Propletená ve větvích, za nohy, za ruce,
Sladká, hrubá, spásná, křehká a jindy tvrdá
Slova, slova, slova,
Hejna ptáků, roje včel, hromady listí
Na rtech pel, neslyšená
Slova, slova, slova,
Nevyřčená, nečtená, chtěná i divoká
Nenapsaná, upřímná, široká i nezkrotná.
Slova.
Kujeme z vás díla
Hledáme Vás v hlubinách a na vrcholech
Křešeme vás s nadějí na pravdu
Těžíme vás v propastech
Ach slova,
Falešná, mnohořečná ,tajná
Skrytá, krutá, barevná i černobílá
Slova, slova , slova
Tavíme Vás, obrábíme
Vyřezáváme vás a pak brousíme
Odláváme a pilujeme
Abychom se pak nechali poplést
Vaší magickou silou
Abychom se nechali svézt
Zasněžit a omrznout
Slova, slova, slova
Hejna ptáků,
Propletená ve větvích,Křídla polámaná
Slova ostrohranná
Co nejvíc váží nevyřčena.
Autor had, 11.11.2009
Přečteno 295x
Tipy 13
Poslední tipující: harmony, Verena, Mbonita, labuť, Stoneman, Churry
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

slova prší jako hustý déšť
hladí vánkem touhy
hoří v plameni
a svět se směje němý
zas význam pozmění
.......
ST

12.11.2009 16:13:00 | Verena

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí