V postoji madony

V postoji madony

Anotace: ...

Sbírka: Lidi slídím

Stál na zastávce
kluk
v postoji gotické madony.
Měkké podzimní světlo
mu kreslilo na tvář
kruhy
pod očima,
v nichž se zrcadlil
smutek indiánských vládců
smísený s červení
z konečků lip.

Stál shrbený
a nebylo to proto,
že by neuměl stát.
Mít o pár roků víc,
snad bych mu řekla:
"Ahoj,"
anebo spíš ne.

Dívala bych se
jako on
a snášela tíži
života.
Autor voedor, 12.11.2009
Přečteno 250x
Tipy 5
Poslední tipující: Mbonita, enigman, Jana M.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pohledem...

12.11.2009 21:39:00 | enigman

Taková impresionistická momentka. Líbí.

12.11.2009 16:31:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí