Noční směna

Noční směna

Anotace: .

Jdu volným krokem v patách rodící
Se den
Město otvírá svých tisíc víček
A Tolik světel zhasíná,
pokorně
Se klaní slunci

Drkotá vozík na odpadky
Tažen siluetou muže
Shrbeného pod tíhou
Probdělé noci
Kočky skáčou z úkrytů
Vyplašené
Drápky zatínají do oprýskaných
Zdí
Domů pražských

Pozdraví mě žena
Z úst vytahuje tenký proužek
Růžové žvýkačky
„Mladíku,chceš poznat pravej sen?“
Jdu volným krokem v patách rodící se
Den

Odněkud se vlní noty
Čísi ruka tančí po klávesách
A Hladí ostré hrany rozespalých
Nálad
Do ticha líbá mě ta hudba
Na tvář
Na tělo
Když v tom ustane-jak hříšné
Jak hříšné je to ráno.

Vracím se domů
Vracím se do tepla
Abych znovu vyrazil
Do útrob žití
Ránem město poznáš
Vyžene tě hlas
Co volá-přijď!
Ulice jsou plné zas!
Ticha a dívek dlouhonohých
Protanči střevíc
Poznej hlad.

Rozdej si to s nimi v těžké váze
S ránem
Tichem
Samotou
Vínem
Vzteklým psem
Rozchodem
Rvi se,jak to jde
Máš sílu,tak do toho!
Budu ti fandit,poeto!
Autor Art Brasi, 31.10.2004
Přečteno 487x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí