Enigma

Enigma

Anotace: ***

Malé dítě, bez nálady
Z jeho očí..
Na zem, hvězdy spadli.
Svět se točí…
Na velkém jevišti – Blázen
Kámen po něm je házen

Drž mne, víc než pevně.
Slyším kroky. Blízko. Ve tmě,
pláč a nářek. Smích a radost.
Jsi má slabost

Otázky bez soucitu, hlavolam ducha.
Srdce - Enigma …
Čepel hříchu, dítě kuchá
Porušené dogma…
A Blázen se smíchy drží za břicho.
Hlediště, úžasem, ovládlo ticho.

Drž mne, víc než pevně.
Slyším kroky. Blízko. Ve tmě,
pláč a nářek. Smích a radost.
Zbyla jen krutost.

Nahé tělo, modré rty
Leží, bezvládné.
Jeho tvář. Jsi to ty?
Nic není záhadné.
Blázen – smích ustal… truchlí
Odchod diváků je snad příliš rychlý.
Autor Edmond Kadad, 15.11.2009
Přečteno 265x
Tipy 6
Poslední tipující: slečna.závist, Bíša, Alien.v.v.s.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí