Život

Život

Anotace: Malé zamyšlení, jak popsat život ve verších

Jak definovat život?
Každý by ho asi popsal po svém...

Slavní by ho přirovnali k jednomu velkému jevišti.
My ostatní nejspíš ale k bojišti.
Odsouzenci možná k hnojišti.
Bůh asi k zbytečnému skladišti.

Každý by ho přirovnal k něčemu jinému.
Někdo k něčemu nepostradatelnému,
někdo zase k něčemu zbytečnému.

Žít je jako houpat se na houpačce.
Jednou jste na vrcholu slávy a radosti,
podruhé zas dole, kde jsou jen strasti.

Jsou dobré dny, kdy se na vás svět směje,
existují ale dny, kdy pořád jen leje,
pochmurná nálada dělá své
a z nás jsou bytosti zachmuřené.

Pak vyjde slunce a hned je veselo,
všechno zlé najednou zmizelo.
My zase máme vidinu bytí,
vidinu našeho spokojeného žití.

Zkrátka život je nestálý,
pořád nás něco žene kupředu.
Tak berme život tak, jak přichází,
a dívejme se na vše z nadhledu.

Nic se přece nejí tak horké,
jak se to uvaří....
Autor Rose Dosonová, 16.11.2009
Přečteno 301x
Tipy 6
Poslední tipující: jedam, Matty09, stravla, Mario de Janiero
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc děkuju za komentáře :)

17.11.2009 23:30:00 | Rose Dosonová

Velmi dobře napsané.Jen se podle toho řídit.

16.11.2009 19:48:00 | stravla

...ani tak studené, jak se to zmrazí...život je zázrak, drazí..

16.11.2009 16:42:00 | Mario de Janiero

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí