Poslední slunce

Poslední slunce

Anotace: ...ze sbírky "Na tři kroky" ...zas ...

Jedno z posledních
listopadových sluncí spolklo hvězdný prach
- noc šla spát -
aby se hned zas schovalo do oblak
- smuteční šat -

Zádumčivě hrozivé ráno
s pochmurnou atmosférou
sem tam propouštěnými paprsky světla
vtrhlo i do míst
mně svatých a nedotknutelných
- na tři kroky od pergoly –
nepropustnou tíhou okamžiku
v hypnoticky elektrizující bouři
šílících pocitů.

Ranním chladem zchromlé
žlutočervené listy vilínu
klaní se podzimu
a bílým závojům drobných květů
hebe kirkii
ztracené v kůře
tak jako se vina
schovává za hříchy léta
v ochranné peřině skimmie.
Autor WhiteSkull, 16.11.2009
Přečteno 316x
Tipy 28
Poslední tipující: Juraj Hrom, enigman, isisleo, labuť, Churry, Štěpina G, Bíša, Giginka, hašlerka, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..ach ten vilín :-)))

18.11.2009 19:30:00 | isisleo

Minuli se včera, pět minut před večeří...nikdo jim neuvěří... "o) Nechci se opakovat, ale jsi třída! "o)

17.11.2009 14:47:00 | Churry

Klaním se, Petře!

16.11.2009 23:56:00 | Bíša

nádherné..ST!

16.11.2009 23:35:00 | hašlerka

pěkné STš

16.11.2009 22:03:00 | harmony

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí