bolestná

bolestná

Anotace: o lásce a smrti

hlasy hněvu slyšíš kol
přitom krásné ráno jest
v srdci máš teď velký bol
jaký zločin a proč ten trest?

líbals ústa její a tváře
celé její krásné tělo
vlasy její jak slunce záře
však nejen tvoje býti mělo

ona tobě svou lásku dala
ač chtěl ji jiný mocný pán
a darů jeho přízně se vzdala
proto jsi teď zůstal sám

zas ty hlasy a davu ryk
citíš teď i ostrý kouř
ze srdce se vydral vzlyk
vydáš se na dlouhou pouť

už nesneseš ten pohled
a zpupný výraz jejích katů
i slunce pláče,prší,pohleď
staneš se teď jedním z bratrů

daleko teď od domova
v městě zlém a cizím
se vzpomínkou na její slova
oháníš se mečem svým

nenávist tě žene vpřed
na hrudí máš rudý kříž
odstranit ten světa vřed
či ukrýt jej za tlustou mříž

však vzpoměň na to kým jsi byl
že nyní vraždíš v jejich jménu
našel jsi si v smrti cíl?
jak vysvětlíš to potom Jemu?

to poznání ti sráží zbraň
a hrůzou krátí se ti dech
hleď cizák s mečem tak se braň
z hrdla se ti vydral vzdech

u zdi vleže tiše zmíráš
tvary kreslí si krev tvá
dostals co chtěls,jak se máš?
vidíš ji!! či snad se zdá?

byls příliš malým pánem
abys změnil jen běh světa
jako ona zemřels ránem
zůstala tu po tobě věta

jenom jedna věta v listině
tak jako i zmínka o ní
a pravdu teď topí ve víně
tvůj král a jeho paní..
Autor hexaoktaedr, 17.11.2009
Přečteno 272x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí