Superkrychle života

Superkrychle života

Anotace: tušení čehosi uvnitř.

Nepravoúhlá superkrychle v hlubinách vědomí,
kdysi schránka naprosto nevinných dětských tajemství,
těžce deformovaná balastem dospělých špatností,
a zanesená fraktály intimního soukromí.

Bazální instinkty v houští nekonečného počtu hran,
co nikde na rozích snad nemají logický průsečík,
té nadkubické architektury soukromé paranoie,
kde mozek stále musí řešit jak dále a kudy kam.

V emocíprosté schránce ostatků nádherných iluzí,
jen poloprázdná množina citů bývalé mohutnosti,
pod odvěsnami radosti, které nemají přepony,
jelikož odmocninami ideálů byly zničeny.

Myšlenky klopýtají skrze úhlopříčky všednosti,
a ztrácí se v melancholických koridorech marnosti,
žádný pocit naděje nevzbuzuje nostalgické příšeří,
pokusy o únik vedou do dalších prázdných zákoutí.

Konzerva nestravitelných zbytků marných nadějí,
je ten zoufale topologický mnohostěn úzkosti,
zapříčený uprostřed hlavy jako svěrák na duši,
blahoslavení duchem všichni ti, co o tom nevědí.
Autor casla, 17.11.2009
Přečteno 497x
Tipy 5
Poslední tipující: Okřídlená Lištička, lexus, ludmil
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A jsem zas o pár cizích matematických slov chytřejší :D

11.12.2009 14:45:00 | Okřídlená Lištička

Sakra, sakra, to je pořádná dávka poezie!

18.11.2009 22:06:00 | ludmil

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí