Svítání

Svítání

Anotace: ...

Ještě jsou na obloze mraky, které si zapomněla noc.
Slunce nezaspalo, vychází svítání na pomoc.
Nikdo z lidí na světě nemá tu sílu, jen nebe si vystačí,
poslední z tmavých mraků odhání a hned je jinačí.

Nikdo na světě neumí bez štětců a malíře malování.
A mihotání hvězd na jitřní obloze jakoby volá o pomoc.
...Vždyť zase nastane noc...

I kdybych jenom jednou pro tebe plakala
hvězdy za tu chvíli nepoblednou.

Bojíš se ty víc než já, že stanu se neznámá,
že se ty chvíle neohlédnou, že zůstaneš sám
a já sama spoutaná a naše skutky vyblednou
spolu s tou ranní oblohou?

Ještě nevnímám obavy z odchodu od zrodu,
ještě je třeba posbírat ztracené, jinam se podívat.
Říká se tomu žít a láska a mít rád.
Autor Hančí, 18.11.2009
Přečteno 394x
Tipy 28
Poslední tipující: Gabrielle, Divoženka1, strawbery, j.c., Boudicca, enigman, Bíša, Psavec, jedam, Zefi, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Křehké, něžné, působivé:-):-)

30.03.2017 20:02:08 | Tvořilka Lenka

..trocha stesku, více naděje a mnoho poezie...
***
Jiří senior

03.12.2009 20:08:00 | j.c.

Jen zlehoučka našlapuju mezi řádky, abych nerušila to příjemné, co z Tvé básně sálá...

18.11.2009 13:12:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí