Noční ticho

Noční ticho

Anotace: ...tichá noc...

Tichá noc, zní jen zvláštní píseň.
Ta píseň cvrčkům patřívá.
Když posloucháš tu lesní hudbu,
myšlenka v tobě ožívá.

Přemýšlíš co je důležité,
co jasná hvězda chce ti říct.
Nebe, co svítí ostrou září
a mléčná dráha v oblacích.

Myšlenky co nás trápí nocí,
jsou jiné, než nám dává den.
Jsou někdy černé jako nebe,
zamhouřit oči je jen sen.

Když oči tvé tou nocí pláčí,
zkus pozeptat se hvězdy své,
zda nemá radu kam se vydat,
jak zmírnit trable nesmírné.

Ráno však bývá lepší rádce.
Moudřejší bývá večera.
Vyčkat na ranní kuropění,
má někdy smysl docela.

To rozhodnutí tiché noci,
může být chybné nakonec.
Hvězda co ráno vidět není,
však neradí ať spadne klec.

Proto se střídají dny s nocí,
abychom mohli někdy snít.
Když však jsou černé, plné bolu,
myšlenky radí roztřídit.
Autor Bosora, 18.11.2009
Přečteno 260x
Tipy 14
Poslední tipující: enigman, jedam, Psavec, isisleo, Kapka, Bíša, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

potichu...

22.11.2009 23:28:00 | enigman

:-)))..vítej..

19.11.2009 19:44:00 | isisleo

Hezké, těším se na další, ať se daří!

19.11.2009 09:52:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí