Zrcadlo času

Zrcadlo času

Anotace: Ze sbírky: "In Vino Veritas"

Sbírka: In Vino Veritas

Zrcadlo času


Pamatuji odraz,
který vryl se do pórů.

*

Jakoby čas zmizel
a konec chytl začátek.

Tolik dní a nocí
odvál vítr kamsi pryč.

Nová doba
nabývá své síly.

A ze staré se ozývají
bolestivé šrámy.

Zranění, co čas nezhojí,
ani neztlumí.

*

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš.
(Povídá se)

*

Nezáleží na řece,
ale na způsobu plavání.
(Domnívám se)

*

Plavu bez záchranného kruhu
a nebojím se utopení.

Zrcadlo času naučí
nepolykat zkaženou vodu.

A tak dýchám zhluboka
a plavu dál.

(I přesto však)
Pamatuji odraz,
který vryl se do pórů.
Autor Miro Sparkus, 18.11.2009
Přečteno 356x
Tipy 14
Poslední tipující: Gabrielle, enigman, labuť, Mbonita, Bíša, jedam, Maura
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

s plaváním plně souhlasím...

22.11.2009 23:31:00 | enigman

pěkné zrcadlo času ST.

19.11.2009 22:27:00 | Acham

Zajímavé a ty obrazy jsou uchopitelné. Báseň se mi moc líbí.

18.11.2009 22:23:00 | Maura

Zřejmě trochu hůře pochopitelná báseň. Jedná se o momentální vyjádření dosti nejasných pocitů, které přinášejí akorát chaos. Třeba někdo pochopí, anebo si vtom najde to své...

18.11.2009 21:53:00 | Miro Sparkus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí