Babička

Babička

Anotace: ...krásná vzpomínka...

U kamen sedí na stoličce,
ruce má v klíně složené.
Tichounce přitom podřimuje,
nohy má chůzí znavené.

V široké sukni místa tajná,
co dětem ráda prozradí,
cukrátka sladká ukrývají
a děti, ty to dobře ví.

Babička stářím unavená,
vždy překvapení připraví.
Až sesednou se kolem stolu,
nádherný příběh vypráví.

Ty příběhy jsou pohádkové,
však také pravdou, to se ví.
Babička děti vyprávěním
pro život s láskou připraví.

Když šátek pestrý rozvazuje,
hlava se stříbrem zaleskne,
laskavý pohled prozrazuje,
že dnes je konec pohádce.
Autor Bosora, 19.11.2009
Přečteno 227x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, jedam, Bíša, isisleo
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-)..za babičku..

19.11.2009 19:47:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí