Poslední námořník

Poslední námořník

Anotace: ***

Poslední loď, v posledním přístavu
V posledním městě světa
A na ní muž, co velkou svou odvahu,
Na moři zažívá léta

Strážce majáku, poslední z posledních,
Zůstává námořníkem.
Seschlý ruce, praskliny v nich,
Však vyplouvá se smíchem.

A jak už to bejvá u mořských vlků,
Jednou za čas posteskne si.
Na prstech spočítá těch prožitejch roků,
s povzdechne: „ Kde jsi? “

A tak natáhne plachtu, odřízne kotvu
na cestu poslední.
Napíše matce, manželce, bratru
Že život zevšední.
Autor Edmond Kadad, 21.11.2009
Přečteno 213x
Tipy 10
Poslední tipující: zenge, Viva La Roma, Bíša, Paulín, Alien.v.v.s.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkná, ať tobě nikdy život nezevšední, a ať ti přináší spoustu lásky a porozumění. st

21.11.2009 21:19:00 | Alien.v.v.s.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí