Čtyři roční období

Čtyři roční období

Anotace: Složeno pro slečnu, která se odstěhovala do dvěstě kilometrů vzdáleného města.

Podzim se blíží,
rostou kaštany,
každá z nás se snaží
nasbírat jich hromady.

Té druhé na hlavu
nechat je dopadnout,
a zkusit opravu,
když nechce odpadnout.

Po podzimu přijde zima,
uplácáme panáčky,
je moc teplé klima,
zničí nám to ty človíčky.

Ještě než nám rostají,
tak je všechny potají
na větvičky napícháme
a z dálky jim zamáváme.

Po zimě jako přichází,
,,Fujhnojáci" ho provází.
Kde se vzala ta přezdívka?
To už je jiná povídka.

Pak venku svítí sluníčko,
léto přijde vhod,
usměji se jen maličko,
už je čas na odchod.

Zřejmě tam zůstaneš,
tady nemělas´ to ráda,
snad na nás nezapomeneš,
na žádného kamaráda.

(A je tu zase podzim.)
Autor kreckomil, 23.11.2009
Přečteno 498x
Tipy 3
Poslední tipující: Chancer, BARBYE
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pokud na sebe máte aspoň kontakt, tak to ještě jde..ale taková dálka..já si píšu s jednou slečnou z Austrálie, ale ještě jsem jí na vlastní oči neviděl :-)

19.07.2010 22:30:00 | Chancer

Zůstanou vám vzpomínky :)

01.05.2010 20:32:00 | BARBYE

...vítej na Literu :-)

27.11.2009 18:02:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí