Opice v zoo

Opice v zoo

Anotace: Básnička složená před spoustou let... Taková jednoduchá, obyčejná.

V jedné džungli v Africe
žila byla opice.
Říkejme jí třeba Dáda,
co banány nemá ráda.
Tahle Dáda krásná byla,
všem opičákům se zalíbila.
Jedno ráno divné bylo,
auto v džungli zastavilo.
Dáda hned ze stromu slezla
a do auta rychle vlezla.
Zvědavost se nevyplácí,
Dáda se hned v autě ztrácí.
Než se všichni nadáli,
auto už mizí v dáli.
Volání o pomoc Dádu unaví,
spánek se brzo dostaví.
Vzbudila se až v zoo Badeštná,
byla z toho celá nešťastná.
Dáda lituje svého činu.
Doufá, že ještě spatří svou rodinu.
Autor kreckomil, 23.11.2009
Přečteno 413x
Tipy 4
Poslední tipující: BARBYE, Jacob P. Verlaine
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opice jedna zvědavá, ale snad se z toho poučí a hlavně si v zoo najde kamarády :)

01.05.2010 20:34:00 | BARBYE

výborná básnička SuperTip to jistí

23.11.2009 20:00:00 | Jacob P. Verlaine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí