Okraj

Okraj

Anotace: Co chtějí, kdo jsou, proč jsou? Chtějí být námi, ale nejsou, jen díky tomu, že jsme my.Text o lidech kteří tu vždy byli a budou... Myslím že nebude těžké uhádnout....

Sbírka: Období odcizení, Texty

Vlastní jen co nechtějí
příčí se pozemskému statku
a bláto jejich majetkem je
jinak být tomu nemůže.
Vzlykají a tečou se slzama po
mastných kůžích
vždy když teď již černé vločky
rozpouští se na mrtvých oblecích
velevážených dam.

Trmací se tam, kde být nemohou
podrážky po mraze kloužou
a výhružný štěkot týraných psů
vítají jak volání bratří
Čekají a sedí v rozmazaném
světle které už dávno jejich je
ta světla za papír vyměnili
jenž svlékl je již dávno
z okovů poslušnosti

Zmítají a radují se
proudy černých řek
s které zbarvůjí je
ne naopak.
Navždy odmítli přilepit
náplasti na rány mokvající,
spálené vizourem a zavřené prachem
krvácí a hříchy své i jiných splácejí
na okraji země zachumláni v bahně
světa mokvajícího společně s jejich těly...
Autor Johan', 24.11.2009
Přečteno 331x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí