Oběšený pes

Oběšený pes

Anotace: něco pro lepitlapku podle Jáchyma Topola.

na sosně břízy jsem spatřil
oběšeného psa
houpal se a
byl obdařen rozumem

oběšené zvíře - oběšený pes
nepomohl víře
v racionální základ světa
Březina vyšel z Platóna
a krátce před smrti se přiznal
že její příčinou bylo tisíc duchovních linií
tisíc psychických fenoménů - eh, jak to říct,
prostě zemřel. Pompézní básnické dílo
měl už za sebou. Před sebou
onen symbol oběšeného psa:
jeho další sansárový stav.

Všechny mé básně
vykazovaly znaky grafomanství - dnes konečně
cítím, jak to bylo nepřirozené
a cítím, že nejsem synem múz
a smiřuji se s tím
ne srdce vzteká se, ale mozek
srdíčko jen buší,
Autor ludmil, 29.11.2009
Přečteno 316x
Tipy 8
Poslední tipující: Koskenkorva, Zefi, Boudicca, hašlerka, zenge, ziriant
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

víš ludmile, to samé se stalo mě, je ale zvláštní že si i přes naše stejné kvalitativní skoky nerozumíme..škoda

29.11.2009 22:37:00 | 11477

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí