Bez činu myšlenky

Bez činu myšlenky

Anotace: Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou. Gándhí

Kolikrát jen prošel kolem kostek,
z domina lidských těl,
čekají už takovou dobu na užitek,
na svůj pád, po postrčení prstem.

K sobě dva kameny zády postavil,
do tváří aby v životě si neviděly,
a hrát jim na notu, na jejich chtíč,
pokládat otázky o barvách druhého očí.

Skonem jejich život je zpečetěn,
viděly se jedinkrát jen v pohybu,
kdy polibek na ústa jim přišel dát,
vzájemně tak spojil dva, nikdy nespojitelné.
Autor Láďa, 03.12.2009
Přečteno 253x
Tipy 10
Poslední tipující: Špáďa, Churry, Bíša, Mbonita, stravla, ziriant
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná a stojí za zamyšlení ST

03.12.2009 17:26:00 | stravla

A bez myšlenky přijdou i nejodvážnější činy vniveč... Jednoznačně nejlepší za poslední dobu ;)

03.12.2009 12:56:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí