Řeka

Řeka

Anotace: Pomsta přírody...

A řeka byla studená
Od pradávna sjížděná
A řeka byla kalná
Jako naše myšlenky

A řeka tekla pomalu
A řeka tekla rychle
My pomlouvali Pamelu
A na nebi svítila krychle

A řeka se kroutila
Jako zmije na silnici
A řeka se kroutila
Jak v komíně kominíci

A řeka padala z kopce
Však do kopce nechtěla
A řeka utopila blbce
A na hladinu ho vyplivla

A pak se řeka zastavila
A řekla nám, že už má dost
A řeka se nám postavila
A řekla, že teď je ona náš host

A tak se řeka vylila
Ze svých břehů a hrází
A k vesnici se chýlila
A drala se skrz mlází

A řeka zaplavila domy
A lidi utekli pryč
A zůstaly jen stromy
A stromy bez větví
Vypadaly jako tyč

A řeka byla spokojená
Její touha nakojená
Že udělala to, co chce
A pak se vrátila
Zpátky do klece
Autor Uršula Helmutová, 03.12.2009
Přečteno 234x
Tipy 2
Poslední tipující: WAYWARD, stravla
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí