Vykřičená ulice

Vykřičená ulice

Anotace: ...

Námořníci pějí popěvky
v Hamburku i Madridu,
že jsou všude stejné d....
od Hany až po Lídu.

Když zakotví v Amsterdamu,
ztratí se v tom davu,
všichni mají je za dámu
z šlechtického stavu.

"Jó, jó, moře, loď,
nepřemýšlej dlouho,
korunou si hoď."

Jsi-li ženou podvedenou,
zbal muži jeho krabice,
vždyť jeho oblíbenou směnou
byla vykřičená ulice.

Která žena nezatouží
absolvovat vdavky,
i v té dálce, za tou louží,
lákají bez přestávky.

"Jó, jó, moře, loď,
nepřemýšlej dlouho
a bez váhání skoč."

Neobviňuj, neodsuzuj,
nastav si své hranice,
lásku v druhých vzbuzuj,
než zastihne tě márnice.

Žen s pošrámanou pověstí
je stovky ba i tisíce,
jsem ráda, že mě naštěstí
nemusí živit ulice.

"Jó, jó, moře, loď,
miluj svého muže
a potomky mu roď."

Ne všechny ženy jsou
slaboduché slepice,
a přesto taky unesou,
přísávky i jepice.

Moře je láska, cestou je loď,
má milá nesmutni, neplakej,
raději za druhými choď,
jen probůh nikdy neskákej.

"Jó, jó, moře, loď,
dnes za východu měsíce
mě přes palubu shoď."
Autor Inge, 05.12.2009
Přečteno 236x
Tipy 14
Poslední tipující: losscar, tmavovlaska93, Markéta Hl., labuť, Bíša, Psavec, 6thSun, hašlerka, enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moře je láska,
cestou je loď
není žádná kráska,
jen má choť,
nepřibude vráska,
dál se klidně broď

13.12.2009 12:34:00 | losscar

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí