Osamocené sblížení

Osamocené sblížení

Vůně se protnou
na kraji ulice
zastaví se doprava
do zbytečných cílů
Zhasnou lampy u silnice
potkáš mě samotnou
ve směru jihů
na slunce západu

Nebude zbytí
proti tvému nápadu
zastavit se společně
na kraji všeho
uprostřed křižovatky konečné
Kde oblaků krytí
nebude potřeba
kde nastane šero
však bude nám milo

V parcích budou
venčit panelákoví
páníčci své psi
takhle z večera
Veselí poškádlí se s nudou
město se pokloní vsi
dokonce pracháč
podá si ruku s pobudou

Pokyneme slunci
jež zapadlo
budeme vonět
k tomuhle večeru
až si obleče svoji
hvězdnou zástěru
nebi jež pěje sonet

A na mou duši
že tahle noc
všemu sluší
zpomalil se čas
na vnímání všech krás
Zmizelo vše
co kolem bylo

A nás to o samotě přiblížilo
Autor Lioness, 05.12.2009
Přečteno 340x
Tipy 7
Poslední tipující: Mraveneček, Bíša, hašlerka, Labanda, enigman
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí