Jak život plyne

Jak život plyne

Anotace: aneb vše je jednou poprvé. Symbolicky má první báseň na Literu, snad se vám bude líbit. Komentáře (i kritické) vítány...

V život první nadechnutí,
mámy první obejmutí.
První pláč a první smích,
první zájem ostatních.

První dudlík, první hračka,
první sestra nebo bráška.
První slovo, první krok,
první pád a z toho šok.

První zákaz, první trest,
první pokus užít pěst.
Od rodičů první rady,
hledat první kamarády.

První hádka, první bitka,
první darovaná kytka.
První škola, vysvědčení,
první sladké políbení.

První žal a neúspěch,
nad životem první vzdech.
První zakušení bolu,
první sklenka alkoholu.

První konflikt s realitou,
prvně najít vlohu skrytou.
Ztráta první velké lásky,
zisk první výplatní pásky.

První sňatek, první byt,
první práci opustit.
První dítě, první rozvod,
první blízkých přátel odchod.

První vrásky, šedý vlas,
první záchvat – přijde zas?
Na skon první pomyšlení,
první světu odcizení.

Z číše Háda první hlt
a pak přijde – první smrt.
Autor Taufi, 10.12.2009
Přečteno 249x
Tipy 2
Poslední tipující: susana načeva, Antonín Sander
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Inu,s napřaženou packou k tobě cupitám..přivítat tě mezi námi:-)Mír v srdci a básnickou spokojenost přeje Zuzana:-)

16.12.2009 14:41:00 | susana načeva

ten závěr s první smrtí je fajn :o)

12.12.2009 17:53:00 | hanele m.

Není to složité, ale je to hezké..:) Vítám Tě na literu. :)

10.12.2009 17:33:00 | Antonín Sander

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí