Bílá růže

Bílá růže

Anotace: co ve vázu zdobí...

Chtěl bych být malou bílou růží
ty moc dobře víš proč
žíznivě křišťál vody pít
ospalým okem hladit byt
vonět pro potěšení
a žíti pro krásu.

Chtěl bych být malou bílou růží
co ostré má pod květem trny
kapičku krve z prstu vyloudit
a potom dlouho konejšit.

Chtěl bych být malou bílou růží ve váze
co smí jen hlídat ranní sny
rozdělit napůl všechny nesnáze
a uvěznit je na trny.

Chtěl bych být malou růží bílou
v náruči tvojí krásně musí být
štěstím jsi pro ně, pohádkovou vílou
v myšlenkách často pod tvým oknem stojím
však nejsem růže, vyznat z pocitů se bojím.


Až budeš květy vkládat do dlaně
pohlaď je krásko, s ústy k líbaní
věz že jsi malou bílou růží
ve váze někde v ústraní
ty jsi tou malou bílou růží
ten pozdrav svítání...
Autor Buližník, 14.12.2009
Přečteno 370x
Tipy 14
Poslední tipující: Churry, Psavec, Nút, Kubino 2, hašlerka, Mbonita, kleopatra.sedma, Květka Š.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chtěla bych
být vodou
ve váze tvé...
Kamenem
bez očí
bez duše
když růže uhyne

A možná raději
zahradníkem
být bych chtěla
abych směla ..

zakázat všem
v širý svět
růže do váz řezat...
dovoleno by jen bylo
lehce,něžně přivonět..

14.12.2009 21:47:00 | Nút

Až zjistí malá bílá růže,
že jí druhá objímat může,
už nikdy nebude chtít sama bít
a k druhé růži půjde se přitulit. :)

14.12.2009 14:25:00 | kleopatra.sedma

Ve váze jsou dvě malé bílé růže
a jedna druhou objímat může...
když jedna druhou trnem trochu píchne
ani kapka krve nevystříkne...

14.12.2009 13:18:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí