Vánoční pohoda

Vánoční pohoda

Anotace: mé dílo neni profi ale chápejte je mi 15 a baví mě to....dík za pozornost

Už zase po roce,
jsou tady Vánoce.
Tma brzy a sníh,
děti se vozí na saních.
Stromečky se rozzáří,
úsměv přejde po tváři.
Dárečky v úkrytu smrčku,
hvězdičky co září u domečku,
potěší každého,
mladého i starého.
Krajina usíná,
lampa se zhasíná,
pohled střídmý, zároveň kouzelný,
vytvoří večer nádherný.
Doma to cukrovím zavoní,
vločky se snáší k jabloni.
Kouř se line z komína,
každý na své blízké vzpomíná.
Babičky pletou,
dědové čtou,
dětičky zlobí,
rodiče zdobí,
a tak svátky prožívají,
pohody si užívají.
Pak přijde nový rok zas,
aby přivítal i nás.
Autor chumka, 30.11.2005
Přečteno 1280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

Přesně tak, hezky napsané, adekvátní věku :o)

04.12.2005 12:54:00 | michala

taková dětská říkanka. PS: vítej na literu!

30.11.2005 22:01:00 | Manik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí