Naše plavba

Naše plavba

Anotace: Krátká báseň o životě...

Je tolik lodí, co nikdy nenajdou svůj břeh
Spláchnou je vlny, usnou na korálech
Blankytná voda se nejraději vzpouzí
Jsme jako loď co proplouvá svou bouří

Ach lodě, kde jen přístavy nechaly?
Kam jsme jen kdysi tak horečně spěchali?
Špatný kurz jen těžko ještě zvrátit
A minulost už nemůžeme vrátit

Proč jsme jen do toho moře vypluli?
Kolik je lodí, co pevninu minuly?
Blankytná voda nás může lehce zlákat
Však život je bouře, když začíná se smrákat

Jen některá loď dostane své pláže
A Bůh se nemnohého táže
Ach kolik plavců zmizelo bez pomníku
A jen Kolumbus ukázal nám Ameriku

Po bouři ale vždycky slunce svítí
A břehy Salvadoru zezelená kvítí
Lilie kvetou ve stopách Kolumbových
Snad spatříme hvězdy na bahamských polích
Autor Zik2, 15.12.2009
Přečteno 296x
Tipy 2
Poslední tipující: Sladkalu, ewon
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí