Nuda nás zabíja

Nuda nás zabíja

Anotace: Báseň o nude , ktorá je každodennou povinnosťou nášho života.

Sbírka: Cesta Ulicou

Hlavu si rukou podopieram ,
kým píšem báseň nudnú.
Nude sa nikdy nevzopieram ,
a čakám na predstavu ,ktorá mi hlavou prejde.
A oni vravia že to nejde ,
byť len figúrkou vo svete hroznom,
blúdiť a blúdiť vo svete nočnom.

Niekto raz povedal vetu "múdru"
že máme povahu kľudnú .
Tak prečo strácať čas tým čo nás nebaví ?
Pocitu viny sa predsa človek nezbaví,
len tak,
zo dňa na deň .

Myšlienky tieto po rozume chodia mi .
Počúvam hudbu , muziku svetovú,
ktorú všetci podceňovali .
Do uší valí sa mi , taká hlučná ,
taká skvelá , skvost dnešnej doby ,
má rôznorodé podoby.

Nuda ma iste pohltí ,cítim to .
To ona je tá smelá holka .
Riadi naše mozgy a pomaly nás zabíja.
Autor larissa, 15.12.2009
Přečteno 341x
Tipy 4
Poslední tipující: Bíša, JR
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hmm...

22.01.2010 15:54:00 | Bíša

stáva sa niekedy :)

15.12.2009 20:33:00 | larissa

Tvůrčí duch se údajně nenudí nikdy... :-)

15.12.2009 20:22:00 | Zik2

ST, za básničku co nenudí...

15.12.2009 19:57:00 | JR

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí