Rozsypává den na kameny

Rozsypává den na kameny

Anotace: ...

Rozsypané v čase nečasů
z keltského kruhu do rýh v dlani
sedřené kvádry shrbených věků
stáli vzpřímeni tak mladí
hloupí milenci
bylo-li to tak.

Možná nic než prázdno mezi prsty
prchlé z vřesovišť,
jež prorůstalo do života ze slatě
ptalo se úst
co si myslí o věčném
a ze srdce mlčelo se o lásce.

Kamene ubývá poznenáhlu
než dlanitolistý podzim
vztáhne nahé prsty
v nichž dotepává letošní míza
měníme se jako ty listy
padlí pod nabylé křížové kvádry
už potisící.

Rozevlátým prachem kolem boků velšských žen
bude ráno proudem travin plout
a řekne jim vše co mělo
holým větvím o slunci
jež rozsypává den na kameny.
Autor Taog, 16.12.2009
Přečteno 320x
Tipy 16
Poslední tipující: Zefi, PANGÁSIUS, susana načeva, Bíša, enigman, Dota Slunská, Psavec, Květka Š., labuť, J's ..
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

drtivá...

17.12.2009 08:08:00 | enigman

Ddiolch i chi

16.12.2009 22:09:00 | Taog

Gorau gennyf. :)

16.12.2009 21:44:00 | Dota Slunská

st.

16.12.2009 10:26:00 | Květka Š.

Tichý proud života, co odkapává meziprstím...

16.12.2009 07:52:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí