Klotilda verzus Milada

Klotilda verzus Milada

Anotace: Báseň o dvoch ženách.

Sbírka: Cesta Ulicou

Nechcem vás rušiť , nechcem vás klamať
drahá Klotilda, chcem vás len zlákať.
Viem že ma chcete , aj ja chcem vás,
tak čo mi odpoviete ked raz ...

Ked sa raz odhodlám na tú otázku.
Odpoved nečakám , tak skoro nie.
Vydajme sa na letnú prechádzku ,
ktorá všetko nám rozpovie.

Všetko ti nepoviem , to pochopíš
Mám peknú tvár a zradnú myseľ.
Srdce moje , dúfam, znovuobjavíš.
Ja budem tvoj utešiteľ.

Si moja kráska ,
nádherná plavovláska,
ako sedmokráska,
Moja Klotilda.
Všetkých svetov láska .

Nevidím zmysel v tvojich záľubách,
obliekaš sa vo farbách dúhy.
Nechcem žiť v tvojom svete,
zahalenom v bledomodrom kvete

Počkám kým sa mi vráti moja Milada .
Klotilda , nechod!Milujem stále len teba.
Ony si vybrali mňa za obeť ľahkú,
rozviažem uzol spájajúci falošnú lásku.
A podrobím sa jej žiadosti.
Odovzdám sa stratenosti.
Inú cestu nevidím , ani nechcem
Telu i duši svojej to prikážem.

Cestu ľahšiu nájsť už nemôžem.
Klotilda len teba milujem!
Autor larissa, 16.12.2009
Přečteno 355x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí