Plod rudých jeřabin...

Plod rudých jeřabin...

Anotace: ...

Plod rudých jeřabin svůj kompot zhřívá
a vidí nebe plout přes oceán.
Na prahu západním vlá koňská hříva,
tam já tě možná zítra vyhledám.

Uhání duše tmou s malými okny
ve kterých svítí slunce-západní.
Splynem-li v jazyku s jejími boky,
nebudem spolu tolik nápadní.

Roztáhnem křídla svá pod cizím peřím,
hřeje mně,tebe,nás dva jejich stín.
Přichází náhle podzim ke svým dveřím
a nikdo,nikdo z nás ho nestaví.

Budem si s karty hrát a srdce snídat,
budem si s větrem číst svůj otčenáš.
A slunce západní nás bude hlídat,
celý ten podzim krásný bude náš.

A až nám sněhy padnou a začne zpívat
to jaro,kdy bude zpět vše ožívat,
věřím,že budu dál tě stále vídat
a ve svých dveří šťastnou vidět stát.

Plod rudých jeřabin svůj kompot zhřívá
a vidí nebe plout přes oceán.
Tam v prachu západním má duše hlídá
tu,kterou už zítra vyhledám.
Autor Zdenek, 16.12.2009
Přečteno 257x
Tipy 3
Poslední tipující: susana načeva, Mbonita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zní mi to tak ušlechtile a trošku starobyle
líbí se mi pocity vložené do těch slov

16.12.2009 21:14:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí